Moderator© Értékesítési Rendszer oldalát Juhász Attila kezeli. Sütik is vannak, nyilván. Rendben!
Menü

Te hogy tűzöl ki célokat?

Sokan azt mondják, hogy a siker 50%-a a jó célmeghatározás.
Ezzel a gondolattal vitáznék!


Hogy miért?

Megtudhatod mai blogbejegyzésünkből!

 


Sokan azt mondják, hogy a siker 50%-a a jó célmeghatározás. Ezzel a gondolattal vitáznék, mert a jó célmeghatározás ALAPJA a sikernek. Ha nincs cél, nincs siker!

Én ezen a téren mindig igyekszem biztosra menni és saját magamnak nem egy célt szoktam meghatározni, hanem hármat.

Nálam minden cél legalább két részből áll.

  •   1. határidő

  •   2. konkrét eredmény

Legelsőnek mindig meghatározok egy célt, amit ha nem sikerül elérnem, akkor sikertelennek ítélem meg az adott tevékenységet. Ez az a minimum, amit minden körülmények között elvárok.

Aztán van az a cél, amit ha sikerül elérnem, akkor már kifejezetten elégedett vagyok.Ehhez a célhoz mindig hozzá szoktam tenni egy ajándékot. Egy ajándékot, mely ha sikerül a célt teljesíteni, akkor megajándékozom magamat, illetve családomat. Ez lehet mondjuk egy hosszú hétvégés kirándulás, vagy wellness hétvége, egy új, régóta vágyott elektronikai kütyü, stb.

Van a harmadik célom, ami talán a legfontosabb a három közül. Ez az, amikor igyekszem óriásit álmodni. Olyan célt tűzök ki magam elé, mely szinte lehetetlennek tűnik és csak akkor lehetséges az elérése, ha az egész világ összeesküszik ellenem értem. Ehhez is mindig hozzárendelek egy NAGY ajándékot.

Amikor elkezdek dolgozni, folyamatosan a harmadik cél lebeg a szemem előtt és mindent megteszek azért, hogy elérjem.

Az egészben a legmeglepőbb, hogy az esetek nagy százalékában az elért eredmény bőségesen túlszárnyalja a középső “ideális” esetet és közel van a legmagasabb célhoz, de többször előfordult, hogy sikerült még azt is túlszárnyalni.

Kifejezetten racionális természetű vagyok, így ész érvekkel nem tudom megmagyarázni, hogy  ez miért van, de számos esetben bizonyosodott be, hogy amikor kicsit álmodtam, mindig átlagos volt az eredmény. Amikor viszont nagy célt tűzök ki magam elé, mindig nagy eredmények jönnek. Igazából ezt a racionális természetű énem nagyon nehezen tudta befogadni, de mára el kellett fogadnom, hogy nem tudom megmagyarázni, de így van és kész…

Legközelebb ha ott állsz egy kihívás előtt, ne egy célt határozz meg magadnak, hanem hármat!
Mit veszíthetsz?
Maximum bejön…

 

Kategória: Vállalkozói Gondolkodásmód

Szerző: Surányi Ferenc

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: VHK Blog Cikkek