Moderator© Értékesítési Rendszer oldalát Juhász Attila kezeli. Sütik is vannak, nyilván. Rendben!
Menü

Mit lehet tenni, ha a piacod teljesen tönkre ment?


Hogyan szárnyalhatod túl a konkurenseidet és kínálhatsz többet, jobbat mint a versenytársaid?

Mit tegyél, hogy egy "halott" piacon is sikereket érhess el?

Hidd el, nem lehetetlen!

 


KÉRDÉS: Mit lehet tenni, ha a piacod teljesen tönkre ment?

Van egy cég, aki szinte egy haldokló piacon dolgozik, mégis tele van megrendelésekkel. Sikerült kifaggatnom, mit hogyan csinál és bele egyezett, hogy név nélkül, de elmondhatom, hogy mi a sikerének a titka.

Érdekel? Akkor figyelj!

Ez a cég irodaházakat épít és ad bérbe. Ha kicsit jártas vagy a budapesti irodaházak kihasználtságát illetően, akkor Neked nem kell bemutatnom, hogy ez a piac mennyire nehéz helyzetben van, de nem ez a cég.

Rájöttek, hogy a piacukon a kínálat három fő részre oszlik:

  • 1.): Csúcs kategóriás üvegpalota irodaházak megfizethetetlen díjakért

  • 2.): Lakásokból átalakított irodák lakótömbökben

  • 3.): Régi, szocializmusból ránk maradt irodaházak PVC-s folyosókkal és vasajtós mosdókkal.

Ezen túl felmérték, hogy a piacuk KERESLETI oldalán van egy nagy, kielégítetlen bázis, akinek kellene egy negyedik variáció. Ez a réteg igényes, de az üvegpaloták végeláthatatlan szolgáltatásaira nincs szüksége (porta szolgálat, teremgarázs, stb-stb.) és a magas árat sem tudja megfizetni. A lakásból iroda megoldás már bele esik az árkategória szerinti elképzelésébe, de nem akarja, hogy cégének neve a „Kovács család“ és „Horváth család“ neve között legyen és gyerekvisongást sem szeretne a folyosón. A harmadik, „szoc iroda“ kiesik.

Ezt felismerve ez a cég olyan irodatömböket épít, amikben első ránézésre lakások vannak. Viszont ha jobban megnézi az ember, akkor, – négyzet alakú, tágas szobák – nagyon kicsi konyha – nagyon kicsi fürdőszoba – külön WC. Mindegyik helyiségben többszörösen túlbiztosított kábelezés van, mely minden létező igényt kielégít. Kifejezetten igényes, csendes környéken van, de mégis egy olyan utcán található, amit nagyon könnyű megközelíteni. A belső udvarban minden irodához parkoló helyek járnak. Az irodában nincs portaszolgálat, nincs éjszakai őrzés, tehát a fix költségek a bérbeadó számára minimálisak, így bőven versenyképes tud lenni a „Horváth család melletti lakásiroda“ piacon, de a célpiac számára sokkal jobb körülményeket tud adni. A közművek elszámolhatók, a bérleti díjról számlát ad, a körülmények sokkal ideálisabbak, stb.

A VHK is ennél a cégnél bérli az irodáját. Ezen a területen két háztömb épült.

Tudod, mennyi szabad iroda van a két háztömbben?

0!

Az összes ki van adva! Ez a cég ezen a beruházáson kívül másik két hasonló irodaházat épít és azoknak is nagy része már ki van adva és a cégvezető köszöni szépen, jól érzi magát és nem tudja, milyen problémákról beszél itt mindenki…

Mit kell tenned, hogy Te is hasonlóan jó helyzetbe kerülj?

Mérd fel a piacodat!
Nézd meg, hogy a piacodnak milyen problémája van, amire megoldást keres. Ezt jó alaposan térképezd fel, ismerd meg a vevőid gondolkodását. Ez után jó alaposan mérd fel a piacod kínálati oldalát, azaz a konkurenseidet és keress olyan „réspiacokat“, melyeket a konkurenseid nem elégítenek ki, vagy nem teljes mértékben.

 

Kategória: Vállalkozói Gondolkodásmód

Szerző: Surányi Ferenc

Tartalomhoz tartozó címkék: VHK Blog Cikkek